1. Tisztázzuk a problémát. Egy anyagi kötelezettségektől mentes beszélgetés során kiderítjük, hogy Önnek mire van szüksége. Perbeli képviseletre? Peren kívüli megállapodásra? Szerződésre? Lehet, hogy nincs is szüksége ügyvédre? Néha több változat is szóba jöhet, ilyenkor segítséget nyújtunk abban, hogy milyen szempontok alapján lehet a megfelelőt kiválasztani.
  2. Tisztázzuk, hogy milyen módon tudunk együttműködni. Ez részünkről egy üzleti ajánlat. Ha Ön elfogadja, szerződést kötünk, és együttműködünk a kívánt cél eléréséig. Ha nem fogadja el, nincs harag.
  3. Ráfordítjuk a szükséges időt és energiát az Ön ügyére, amilyen hamar csak lehet. Tudjuk, hogy Önnek a saját problémája a legfontosabb és a legsürgősebb. Rajtunk nem fog múlni a gyors és hatékony ügyintézés.
  4. Az ügy lezárásáig naprakész információkkal látjuk el Önt, és Önnek sem kell hezitálnia azon, hogy felhívhat-e minket. Ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont, visszahívjuk. Ez persze csekélység, de mi sem szeretjük, ha valakit, akitől szolgáltatást vagy fontos információt várunk, napokig kell „körözni”.
  5. Irodánknál minden ügynek partner szintű felelőse van, függetlenül attól, hogy dolgozik-e rajta alkalmazott ügyvéd vagy ügyvédjelölt. A partner koordinálja az ügy ellátását, és tartja a kapcsolatot Önnel, biztosítva, hogy az időveszteség minimális legyen.
  6. Az ügy ellátásának teljes időtartama alatt arra törekszünk, hogy Ön utóbb úgy emlékezzen ránk: az ügyvédek, akik betartották, amit ígértek.
  1. Nem mondjuk azt, hogy ügyvédre van szüksége, ha úgy látjuk, maga is elboldogul, vagy nem tudunk az ügyhöz érdemben hozzátenni. Véleményünk szerint az ügyvéd nem azért kell, hogy növelje a költségeket, hanem azért, hogy több hasznot hozzon, mint amennyibe kerül.
  2. Nem beszéljük rá olyan jogvitára, amely előre láthatólag esélytelen (sőt, meg fogjuk próbálni lebeszélni). Véleményünk szerint az ügyvéd nem gerjeszti, hanem megoldja a jogvitát.
  3. Nem vállalunk el annyi feladatot, hogy a már elvállalt munkák elvégzésére ne jusson elegendő idő. Véleményünk szerint megfelelő minőségű munkát csak a szükséges idő ráfordításával lehet végezni.
  4. Nem kérünk magasabb összeget a megállapodott megbízási díjnál. Ha kétszer annyi munkával járt az ügy, mint amire számítottunk, akkor így jártunk. Levonjuk a tanulságot, de a tanulópénzt soha nem akarjuk az ügyféllel megfizettetni.
  5. Nem tagadtatjuk le magunkat a titkárnővel a megbízási díj átvételét követően.